De beste golfballene

golf4Golfballene deles gjerne inn i hardhet. En lav HCP (0-14) gir en god kontroll og en god spinn, mens en middels HCP (15-24) gjør at du kan øke distansen og øke spinnet. En høy HCP (25-36 og begynnere) er en hardere ball som kan brukes for maksimal distanse.

Finner du de beste golfballene finner du litt av den beste spillegleden også. Dette er det flere produsenter som forstår seg på og som tar på alvor:

  • Srixon er av disse. De tenker både innholdet og på overflaten til ballene som de lager for turneringer, for all bruk og for å forbedre spillet. I tillegg tenker de på farge og du kan kjøpe både hvite og gule baller. De har også en rosa. Det kan være ok å kunne velge farge etter terreng, og ved noen anledninger så kan du se de gule ballene lettere enn de hvite. Srixon har rykte på seg for å ha god kvalitet på sine produkter, og dette gjelder også for golfballene.
  • Titleist er også et godt kjent navn. De produserer golfballer for turneringer, for de profesjonelle og for ekstra fart. Golfballene fra Titleist kan du finne for en grei pris, og du kan finne 60 golfballer til en kampanjepris på rundt 649,-.
  • golf5Callaway er sterkt inne på golfmarkedet, og de produserer den gode Callaway SR-3 golfballen som Matt Every bruker. Callaway er også flinke på innhold og overflate. Når det gjelder innhold er det kompresjonen som teller, mens overflaten kan sørge for liten luftmotstand samtidig som den ikke blir for glatt. Callaway har myke golfballer med få kompresjonspunkter. Du kan finne pakker på 72 baller til 899,-. Også her kan du velge mellom hvite, gule eller rosa golfballer.
  • Taylormade har gode golfballer med en myk kjerne. Disse ballene roses opp i skyene og du kan kjøpe et dusin for rundt 349,-.
  • Nike er også gode på golfballer. De har en RZN serie som fokuserer på fart eller turnering. Golfballene er utrolig gode og du kan kjøpe et dusin for rundt kr 319,-.